Hári Beáta


„Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.” (Mahatma Gandhi)


Hári Beának hívnak. Végzettségem szerint geográfus, aki diplomamunkájának megírásakor csöppent a fenntarthatóság és az ökofalvak (a fenntarthatóságot a gyakorlatban megvalósító közösségek) színes és izgalmas világába, a „szerelem”, a lelkesedés pedig azóta is töretlen. Miután egy nemzetközi kurzus keretében megtanultam, hogyan lehet ilyen kezdeményezéseket létrehozni, tervezni, sikerült közelebbi kapcsolatba is kerülnöm legfejlettebb hazai képviselőjükkel, a Krisna-völgyi élőfaluval, illetve közös munkát végezni a közösség környezettudatos életmóddal, alkalmazott fenntarthatósággal, önellátással, illetve ezek oktatásával, tudományos kutatásával foglalkozó civil szervezetével, az Öko-völgy Alapítvánnyal. Jelenleg a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola csapatát erősítem főállásban. Így kerültem kapcsolatba a jógával is. Bár a tanulási folyamatnak még csak az elején járok, engem is elvarázsolt India ősi komplex élettudománya, és a célom, hogy ezen a téren is elmélyítsem ismereteimet.  

Írásaimmal a jóga és a fenntartható (környezettudatos) életmód összefüggéseire szeretném felhívni a figyelmet, kiemelve, hogy a két terület nem is áll olyan távol egymástól, mint azt elsőre az ember gondolná. A holisztikus gondolkodás, a spirituális háttér, az egészség hangsúlyos szerepe és az elméleti tudásanyag mellett a gyakorlati megvalósítás fontossága is közös motívumként említhető. Ráadásul hiszem, hogy mindkettőre szükségünk van ahhoz, hogy szűkebb és tágabb világunkban (a lélektől a közösségeken át a Földanyáig) egyaránt pozitív irányú elmozdulást tapasztalhassunk. Így igyekszem majd hétköznapi témákat előszedni a tarsolyomból, és még ha tudományosnak tűnik is, könnyen fogyasztható formában, sok-sok érdekességgel tálalni.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA