Hosszúné Marku Alexandra (Csandra Déví Dászí)


Apámtól örököltem a heuréka élmény hajszolását. Nagy örömet jelent, amikor valamit kitalálok, számomra eddigi új dolgot felfedezek, ami hasznos és másnak is örömet okoz. Lehet az egy új recept, vagy bármilyen kreativitást igénylő dolog. Valami mást is kaptam tőle: a gyógynövényekben rejlő erő tiszteletét.

Amióta pedig az életutam a vallásosság felé kanyarodott, azóta a hagyományok tisztelete, Isten (Krisna) és a természet kapcsolata, a természetességről való tudatosság mind fontosabb szerepet tölt be az életemben évről évre.

Gyermekeim születése tovább erősítette bennem, hogy az élet több területén is egészségtudatosabbá váljak: ne csak az asztalra kerüljenek egészséges, természetes alapanyagokból készült ételek, de a háztartásunkban használt tisztító- és tisztálkodószerek, testápolási és szépségápolási termékek is mind természetes dolgok legyenek, lehetőleg házilag elkészítve.

Mindezen dolgok összessége inspirált arra, hogy elkezdjem Nature and Devotion nevű blogomat és megosszam gondolataimat, kísérleteimet, összegyűlt tapasztalataimat a Jógapont magazin olvasóival is.

Remélem örömet okozok majd vele azoknak, akik ide találnak.


Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA