Házi folyékony mosógél könnyedén

A folyékony mosószert
így állíthatod elő egyszerűen
:
(KoalaVic barátném szerint)
 
1. Sajtreszelőn reszelj le annyi szappant, hogy nagyjából egy bögrényi reszeléket kapj.
2. A szappanreszeléket tedd fazékba, és öntsd fel 10 bögrényi desztillált vízzel.
Azért fontos a desztillált víz, hogy ne büdösödjön be a lötty, mert a csapvízben sok szutyok van. Természetesen akinek van otthon víztisztító berendezése, a tisztított víz is jól szuperál.
3. Adhatsz hozzá 1 evőkanál gyógyszertári glicerint is, kézkímélőnek.
Glicerin nélkül is kipróbálható, de a glicerin olívaolajjal is helyettesíthető, vagy kókuszolajjal… ami épp kéznél van.
4. A szappanreszelékes vizet melegítsd (nem kell forralni) addig, amíg a reszelék teljesen feloldódik a vízben.
5. A szappanos folyadékot hagyd kihűlni.
6. Pár óra alatt sűrű állaga lesz, és töltheted is az adagolóba.
7. Illóolajat én ekkor adok hozzá (opcionális), mert ahogy a neve is mutatja hamar illan, minél melegebb közegben van, annál hamarabb. :)

Halkan jegyzem meg, hogy ezzel a módszerrel folyékony mosószer, mosogatószer, tusfürdő és sampon is készíthető. :)A mosogatószert még citromsavval is megspékelem, a mosószert pedig szódabikával és bórax-szal is. Jó mulatást hozzá! :)

Nos, miután információban nincsen hiány, a többit a Ti alkotó képzeletetekre bízzuk, és…. ha valami a cikk kapcsán bennetek ragadt volna, ne habozzatok, írjatok nekünk bátran! Válaszolunk! :)


Montázskép: Kálmán Judit

Kérdésetekre válaszolva itt egy kiegészítés az arányokkal kapcsolatban: Én 1/2 szappanhoz 12 liter vizet használok és ahhoz 1/2 kg bóraxot vagy szódabikarbónát öntök.

erintesem.hu


Egyéb blogok

Asztrológusként úgy tapasztaltam, hogy akkor keresnek fel az emberek a kérdéseikkel, amikor olyan élethelyzetben vannak, amely problémát, feszültséget, sőt olykor megoldhatatlannak látszó nehézséget hozott a számukra.
Csillag–jóga sorozatunkban egy régi hagyományt szeretnénk feleleveníteni, s átültetni azt a mai korunk pezsgő hétköznapjainak ritmusára.
A védikus asztrológia tárgykörével egyre több és több érdeklődő foglalkozik. Nagyon sokan olyan személyek is, akik elkötelezett, mély lelki-spirituális életet élnek. Az asztrológia mennyire hiteles tudományág, mennyire van létjogosultsága napjainkban?
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA