Mivel ápoljuk bőrünket?

1. Próbáljuk ki a kurkumás pakolást. Keverjük el a port langyos vízzel, hagyjuk fenn 6-7 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le. Hetente feltehetünk egy ilyen pakolást. Revitalizálja és sugárzóvá teszi az arcbőrünket.

2. Használjuk a kamránk tartalmát!
- A sütőtök és a sárgarépa jól ismert karotinforrás, mely főként párolva adja ki rostjai közül a számunkra értékes béta karotint. Együk gyakran, és néha a pürét kenjük  az arcunkra. Sűríthetjük olajjal, zabliszttel is, ez utóbbi kiválóan puhítja a bőrt.

3. A szűz kókuszolaj jó hatású, könnyű, bár nem gyorsan felszívódó olaj. Keverékben szuper éjjeli pakolás alapja lehet, melyhez kb egyharmad rész arányban keverjünk egy másik növényi alapolajat. Ezek bőrtípus szerint, és egyéni érzékenység alapján sokfélék lehetnek.

Csak néhány példa:
●  Érzékeny bőrre: avokádó-, vagy sárgabarackmag olajjal
●  Gyulladt bőrre: lenmagolajjal és kendermag-, vagy ligetszépe olajjal
●  Normál bőrre: mandulaolajjal, búzacsíraolajjal
●  Öregedő bőrre, és szemkörnyékápolóként: argánolajjal és vadrózsa (csipkebogyó) olajjal

…HOGYAN FOKOZZUK A HIDRATÁLÓ HATÁST?
 
A fenti keverék nem tartalmaz vízfázist, ezért felvitele előtt érdemes vízzel átpermetezni, meglocsolgatni a bőrt. Még jobb, ha a klóros – kemény csapvíz helyett egyszerűen virágvizet töltünk egy pumpás flakonba, és avval nedvesítjük át a bőrt. Az olajos keveréket utána elmasszírozva egy tökéletes, hidratáló emulziót kapunk, mely a bőrt másnap reggelre egészségesen ruganyossá teszi.
 
A hidratálópermetbe illóolajakat is keverhetünk, bőrtípusunk szerinti illóolajat adagolva hozzá Használat előtt a keveréket ALAPOSAN RÁZZUK FEL! Az illóolaj ugyanis VÍZBEN NEM OLDÓDIK!
Milyen olajat?
● Zsíros, tisztátalan arcbőrre: citromot, orvosi zsályát, teafát;
● Gyulladásra hajlamos, érzékeny bőrre: levendulát, gerániumot, muskotályzsályát;
● Száraz, érett bőrre: jázmint, ylang-ylangot, narancsvirágot, narancsot ajánlok.
 
És mindenekelőtt igyunk tiszta, nagy mennyiségű folyadékot! Ne feledjük, hidratálás BELÜLRŐL KEZDŐDIK.
Csodás Őszi napokat kívánunk Nektek! :)


kép: pixabay.com


Egyéb blogok

Asztrológusként úgy tapasztaltam, hogy akkor keresnek fel az emberek a kérdéseikkel, amikor olyan élethelyzetben vannak, amely problémát, feszültséget, sőt olykor megoldhatatlannak látszó nehézséget hozott a számukra.
Csillag–jóga sorozatunkban egy régi hagyományt szeretnénk feleleveníteni, s átültetni azt a mai korunk pezsgő hétköznapjainak ritmusára.
A védikus asztrológia tárgykörével egyre több és több érdeklődő foglalkozik. Nagyon sokan olyan személyek is, akik elkötelezett, mély lelki-spirituális életet élnek. Az asztrológia mennyire hiteles tudományág, mennyire van létjogosultsága napjainkban?
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA