Sódörzsi, a szappanpótló
Lehet, hogy örökre elfelejtem a szappant?

A sódörzsi előnyei:

  • Végtelenül egyszerű elkészíteni
  • Semmiféle veszélyes vegyszert  nem igényel
  • Teljesen naturális
  • Ha akarod, intenzív illata lesz
  • Természetesen olyan, amilyet Te szeretnél
  • Peelingez, tisztít és hidratál egy lépésben

A só és a szóbabikarbóna hatékonyan tisztít, és fertőtlenít. Teljes bőrmasszázs, vérkeringés serkentés, és az elhalt hámréteg eltávolítása során az egész kötőszövet és bőrréteg új életre kel. A növényi olaj és az illóolaj hidratál (Az víz és az olaj a  bőrön emulgeálódva a test saját zsírjával, rögtön be is tud ivódni) és regenerál

Próbáld ki Te is, legalább egyszer. Hátha megtetszik. Praktikussága mellett még pénztárca- és természetkímélő megoldás is!

A saját készítésű háziszappan is jó és rendkívül egészséges,  de ez a sódörzsi felülmúlhatatlan, – én legalábbis minden este újjászületek tőle a zuhanyzóban. Egy gyors áttekintésre kínálom a “fejlesztést” a kísérletező kedvű Olvasónak.

Hozzávalók, elkészítése:
I. Őrölt tengeri só és szódabikarbóna összekeverésével jön létre az alap, só 2/3-ad, szódabikarbóna 1-3-ad rész
II. Ezt felöntöm annyi növényi olajjal, hogy jól kenhető masszát kapjak
III. Végül illóolajjal dúsítom
A fotón zöldalgás/zöldagyagos betétet láthattok a massza felső részén – akár az egészet átkeverhetitek agyagporral, ami szintén jól tisztít.

Ajánlott illóolajak:
Levendula: bőrregeneráló, tisztító
Bergamott, citrom: bőrtisztító
Narancs: sejtmegujító
Ylang-ylang: faggyúkiválasztást szabályozó

Ajánlott növényi olajak:
Szőlőmagolaj: zsíros bőrre
Mandulaolaj: érzékeny bőrre
Vadrózsaolaj: érett bőrre
Búzacsíraolaj: száraz bőrre

Természetesen nem mindenkinek ajánlom a sódörzsi használatát – nagyon érzékeny bőrűek óvatosan próbálkozzanak vele. Magam az arcomat is e keverékkel tisztítom. Természetesen utána egy kis olajkeverékkel, vagy sheás csodakencével még átmasszírozom, hogy reggel már ne kelljen hidratálókrémmel “vacakolnom”.

Sok sikert, kérdezz bátran! Csodás napot!!! :)
erintesem.hu


Egyéb blogok

Asztrológusként úgy tapasztaltam, hogy akkor keresnek fel az emberek a kérdéseikkel, amikor olyan élethelyzetben vannak, amely problémát, feszültséget, sőt olykor megoldhatatlannak látszó nehézséget hozott a számukra.
Csillag–jóga sorozatunkban egy régi hagyományt szeretnénk feleleveníteni, s átültetni azt a mai korunk pezsgő hétköznapjainak ritmusára.
A védikus asztrológia tárgykörével egyre több és több érdeklődő foglalkozik. Nagyon sokan olyan személyek is, akik elkötelezett, mély lelki-spirituális életet élnek. Az asztrológia mennyire hiteles tudományág, mennyire van létjogosultsága napjainkban?
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA