Shakti térparfüm - energiagyűjtés orron át
Téma: Érdekességek
shutterstock

Ki ne érezné néhanapján, hogy nem csak a teste szorul ápolásra, és védelemre?

Bizony előfordul mindannyiunkkal. Egy nehéz nap, egy lesújtó hír... amikor a  kötélidegzet is szakad, és borul a fókusz. Na, ilyenkor elkél a külső segítség. Ami lehet egy kedves és értő szó valakitől, egy jó gyakorlás (ez már igen!) magunkban, egy friss, aromás saláta, vagy a királyok királya, egy csendes, 10-20 perces ülés, ami klíringel minden felesleges gondolatot a feldúlt elméből. Ám vannak azok a pillanatok, amikor a főnököd és a csapattagok mind a te nyakadon lógnak, amikor egyszerre kellene mindent megoldani. Nem könnyű ilyenkor elbújni meditálni, vagy gyakorolni csípőnyitást, vagy holmi hősi pózt… Éppen elég hősiesség ilyenkor az ember lányának nem eljutni a sírás küszöbére, megtarva belső stabilitásának utolsó maradványait…
 
Ezekre az esetekre ajánlom nektek az aromaterápiás készítményeket, melyeknek első nyilvános darabja nagy sikert aratott valamennyi jógastúdió női öltözőjében. :)  És amiért a legboldogabb vagyok e megosztás okán, az az, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni egy ilyen aromapermetet. Ezt a darabot, és a Te saját variációdat is. Lehet citrusos, virágos, fűszeres, gyógyszeres, fás, földes, és ezek végtelen számú kombinációja.
 
A kedvenc permet, Shakti anyó energiáival:
 
A SHAKTI TÉRPARFÜM RECEPTJE
HOZZÁVALÓK:Végy 50 ml desztillált vizet. Ezután 15 ml gyógyszertári alkoholhoz keverd hozzá az alábbi illóolajak 3-6 cseppjét. Bízz az orrodban és a megérzéseidben, az arányokat saját magad kísérletezd ki.
ILLÓOLAJAK: Bourbon geránium, Vaníliaoldat, Fahéj, Szegfűszeg, Indiai citromfű, Bergamott, Pacsuli, Teafa, Kubebabors, Rozmaring.
ELKÉSZÍTÉSE: Az alkoholos illóolaj keveréket öntsd a desztillált vízhez. A keveréket hagyd érlelődni körülbelül egy hétig. VOILÁ! Készen is vagyunk.  Használat előtt lehetőleg rázd fel.
HATÁSAI: tonizál, felfrissíti az idegrendszert, nyugtat, de nem tompít. Szattvikus, felelmelő, gyümölcsös, friss, és enyhén fűszeres illat, mely leginkább egy nyári almakompót üdítő, bizsergető aromájára emlékeztet…
 
Lássunk még néhány egyszerű példát, az aromák kombinációival:
Citrom+geránium+bergamott
Benzoin+bergamott
Teafa+citrom
Citrom+glautéria+indiai citromfű
 
Próbáljátok ki, ….érezzétek a növények elemi erejét….és hangolódjatok a Föld stabilizáló, és az éter szublimáló hullámaira!
 
Namasté
Kálmán Judit

www.erintesem.hu


Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Filozófia
Gauranga dász a hétköznapi tudatállapotról
Téma: Filozófia
Fellegvári Orsolya szakdolgozatában a gaudíja-vaisnavizmus, Patandzsali jógahagyománya és a théraváda buddhizmus meditáció fogalmait ismerteti.
Téma: Jógafajták
írta: Nádas Linda
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA