Indiai Gasztronómiai Nap
Téma: Érdekességek
felhasználásra váró fűszerek

Idén október 5-én vasárnap a Lélek Palotája ismét megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot. A színes program során a látogatók megismerkedhetnek India tradicionális konyhaművészetével, a világ egyk legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyományával.
Ételeinek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja, hiszen az ájurvéda előírásai szerint mind a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Így nemcsak ízesek, hanem igen színesek, táplálóak és változatosak.


A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel, és több csemege elkészítését gyakorlatban is kipróbálhatják. Megbarátkozhatnak a különleges fűszerekkel, azok használatával, valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek például a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab levesek, de az izgalmas édességek sem maradnak el. Bemutatják a nagy népszerűségnek örvendő panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit.

A tradicionális ételek elkészítése mellett tanácsokat adnak az elkészített ételek gyógyító jellegű alkalmazásáról, különféle betegségekben alkalmazott diétákról, fűszerek segítő hatásairól. Amellett, hogy a rendezvény elsősorban az indiai konyhát kívánja bemutatni, egyéb vegetariánus elemeket felhasználását is bátorítják.

A kirakodóvásárban gasztronómiai témákban lehet majd válogatni, egész nap folyamán lehetőség lesz egészséges táplálkozásról, fűszerekről, gyógynövényekről, vegatarianizmusról stb. előadásokat hallgatni, ájurvédikus(táplálkozási) tanácsadást kérni, és utoljára, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

           ELŐADÁSOK:11.30 - Bánki Vikó – ájurvédikus terapeuta, pancsakarma technikus, természetes gyógymódok tanácsadó
Az ájurvédikus testtípusok(tridósa) meghatározása

13.00 -  dr. Aranyos Edit (Rádha-prija dászi)-háziorvos
A vegetáriánus étkezés felnőtt és gyermekkorban orvosi szemmel

14.00 - Bánki Vikó – ájurvédikus terapeuta, pancsakarma technikus, természetes gyógymódok tanácsadó
A különféle testtípusoknak megfelelő táplálkozás

16.00 – Kundaváli Dászi- vegetáriánus főzőtanfolyam oktató
Az Indiában kedvelt fűszerek használata és egészségügyi hatásai

Ezen a programon is gondolnak a gyerekekre, a kicsiktől a nagyokig. Akik nem kóstolgatni szeretnének azok készíthetnek különféle kekszeket, de lesz kézműves foglalkozás, nyalóka öntés, arcfestés és más roppant szórakoztató mulatság.

Időpont: 2014. október 5., vasárnap, 11-17 óráig.
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest III. ker. Csillaghegy, Lehel u. 15-17.
Belépőjegy: 950Ft/felnőtt, 750Ft/nyugdíjas. A jegyár tartalmaz egy kóstolót, de ezen felül van lehetőség további finomságok vásárlására.
További információ: itt

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Jógafajták
Kíméletes jóga frissen szült anyáknak. Vidák Vénusz baba-mama jógaoktató írása
Téma: Gyakorlás
légzőgyakorlat mozgással a lelkierőért
Téma: Gyakorlás
Milyen legyen a hozzáállásunk a nehézséget okozó ászanákhoz? Vizes Tilda, vaisnava jógamester szakos hallgató hamstring nyújtásáról szóló cikksorozatának első részéből ezt is megtudhatjuk.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA