JÓGARÁDZSA Kiválósági Díj
Téma: Érdekességek

A DÍJRÓL
 
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola  a magyar jógaoktatók anyagi és erkölcsi támogatása, illetve ösztönzése érdekében megalapította a "JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjat”.
 
A tisztaság, a kegyesség, a lemondás és az igazmondás örök értékek, amelyek sajnos egyre jobban háttérbe szorulnak jelen korunkban. A jóga több ezer éves múltra visszatekintő tradicionális kultúrája azonban mind a mai napig sikeresen megőrizte ezeket az értékeket. A díj átadásával az alapító köszönetet szeretne mondani mindazoknak a jógaoktatóknak, akik tevékenységükkel és életvitelükkel ezeknek az értékeknek az átadását, megőrzését segítik, önzéstől mentesen szolgálva az emberiséget.
 
A díjban azok a jógaoktatók részesülhetnek, akik nemcsak a közismert jógagyakorlatok oktatásában emelkednek ki, hanem a jógatermek falain kívül, a hétköznapi életükben is megvalósítják a jóga örökérvényű alapelveit, így valódi példaként szolgálhatnak valamennyiünk számára. A díj nemcsak a védikus alapokon nyugvó tradicionális irányzatokat követő jógaoktatóknak, hanem az ászanákra, illetve légzőgyakorlatokra koncentráló modern stílusok képviselőinek is adományozható. Ez utóbbi stílusok oktatói kiemelkedő egészségmegőrző, rekreációs vagy gyógyító jellegű munkásságuk alapján kerülhetnek elismerésre.
 
Az évenként átadásra kerülő díj a magyar jógaoktatók által elérhető első kitüntetés. Az 1000 euróval járó díjat elnyerő jógaoktató jogosulttá válik a „JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjas” cím időbeli korlát nélküli használatára is, amelyet az oktató személyes weboldalain, illetve oktatásának helyén is feltüntethet. A díj által e kiváló oktató szélesebb körben is megismerhetővé válik. 
 
 
A DÍJAZÁS MENETÉRŐL
 
Ismer olyan jógaoktatót, aki a rendszeres oktatáson kívül hétköznapjaiban is megvalósítja a tisztaság, a kegyesség, a lemondás és az igazmondás örökérvényű elveit? Aki amellett, hogy vegetáriánus, nemdohányzó és káros szenvedélyektől mentes, ellenszolgáltatás nélkül is átadja tudását, karitatív tevékenységet végez, vagy más módon szolgálja önzetlenül a társadalmat? Ha igen, ajánljon és szavazzon!
 
A díjazás menete:
 

  • Az ajánlás szakaszában (2015. november 11. - 2016. január 31. között) az alapító felhívására a jógagyakorlók közössége küldi be azoknak a jógaoktatóknak az elérhetőségét, akiket méltónak tartanak a „JÓGARÁDZSA Kiválósági Díj” elnyerésére. Ajánlást tehet bármilyen irányzathoz tartozó jógaszervezet, valamint jógagyakorló természetes személy. Működési formától függetlenül (bejegyzett jógastúdió, egyesület, alapítvány, stb.) egy jógaszervezet egy jógaoktatót jelölhet. Természetes személyek részéről 5 fő ajánlása szükséges egy jógaoktató részvételéhez. A www.jogaradzsa.hu oldalon beküldött ajánlások segítségével a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hívja meg a jógaoktatókat a jelöltség elfogadására, amely az alapfeltételeket is tartalmazó pályázati anyag visszaküldésével történik.
  • A szavazás szakaszában (2016. február 15. – 2016. április 20. között) az alapító által felkért bizottság az első fordulóban ajánlott jelöltek közül legalább három személyt választ ki szakmai szempontok alapján. Közöttük a www.jogaradzsa.hu felületén leadott közönségszavazatok döntik majd el, hogy ki lesz jogosult a „JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjas” cím viselésére és az 1000 euró összegű pénzdíj átvételére.
  • Az eredményhirdetésre és a Díj átadására 2016. április 24-én ünnepélyes keretek között kerül sor.
 
2015. november 11-én 11 órától a Govinda Vega Sarok étteremben került sor a díj bejelentését szolgáló sajtótájékoztatóra. Emellett az esemény adott otthont Dr. Tóth-Soma László (Gaura Krisna Dásza) Patandzsali Jóga-szútrája – a jógairodalom alapművének – magyar fordítását és magyarázatát tartalmazó könyvsorozat első kötetének könyvbemutatójára is. (A kötet itt rendelhető meg.)
 
A díjjal kapcsolatos további részletek a jogaradzsa.hu weboldalon érhetők el. Amennyiben jógaoktatót ajánlana, ugyanitt megteheti.
Facebook elérhetőség: www.facebook.com/jogaradzsa


Ki az Ön jelöltje? Ajánljon jógaoktatót a "JÓGARÁDZSA Kiválósági Díj"-ra!:) 
 

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Jóginterjúk
Pékó Zsanett őszinte vallomása arról, miért érdemes a jóga útjára lépni, és felvenni azt a bizonyos csizmát
Téma: Jógafajták
írta: Gauranga das
Téma: Jóginterjúk
Egy örök türelmetlen a kitartásról, alázatról és a jógáról
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA