Indiai íz- és egészségfesztivál (2016. április 3.)
Téma: Érdekességek
Indiai vegán gasztronómia, életmód, ájurvéda és önismeret

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor nem csak befogadóbbakká válunk, de felébredvén téli álmunkból a változtatás igénye is újjáéled bennünk.  


4. év, 4 téma egy helyen! Légy te is részese a rendhagyó fesztiválnak!


gasztronómiai sátorban az érdeklődők kiváló szakácsok látványfőzése segítségével ismerkedhetnek meg közelebbről is az indiai konyha világával. Az ahimszá (erőszakmentesség) elvét követve színes ételeiket vegán módra készítik el. Így a sorból nem hiányozhatnak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsek, a csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, a lepénykenyerek, a nyers nádcukorból készült édességek, az aromás italok és a gluténmentes finomságok sem. Többet is megtudhatunk az indiai fűszerek világáról. Emellett az ízek szerepéről és az ájurvédikus testtípusokról szóló előadások is színesítik a programot.

Az életmód sátorban egy ökoporta kerül kialakításra. A fesztivál vendége lesz Krisna-völgy biogazdasága, akiknek segítségével bepillantást nyerhetünk a közösség természetes életvitelébe. Számos praktikus ötlettel és tanáccsal gazdagodhatunk. Így megtudhatjuk, hogyan és mit ültessünk akár egy balkon nagyságú területen, vagy hogyan készítsünk natúrkozmetikai szereket, illetve hogyan tartósítsunk vegyszerek nélkül…

Az egészség szigetén érdekes előadások várják az érdeklődőket. Fókuszban az ájurvéda: az élet tudománya, amelynek segítségével boldogabbá, egészségesebbé és sikeresebbé tehetjük életünket!
Szó lesz a különféle testtípusoknak (dósáknak) megfelelő teákról, gyógynövényekről, illóolajokról és élelmiszerekről is. Emellett szerepet kap a masszázs és az éltető légzőgyakorlatok (pránajáma) jelentősége is! A programok között szerepelnek ingyenes mérések, vizsgálatok, kezelések és tanácsadás is.

Az önismeret területén az előadásokon felül pszichológiai játékokkal, meditációs gyakorlattal, asztrológiai és numerológiai elemzéssel, illetve hangtál és mantra zenei bemutatóval is várják az érdeklődőket.

Ezen felül kirakodóvásárral, szórakoztató színpadi programokkal, hennafestéssel és gyerekfoglalkozásokkal várják a látogatókat. A rendezvény vendége lesz Vadon Jani és Joshi Bharat.


Időpont: 2016. április 3. (vasárnap) 10.00-17.00 óra.
Helyszín: Lélek Palotája, 1017 Budapest, Lehel u. 15-17.
Jegyárak: 1 200 Ft/felnőtt, 850 Ft/nyugdíjas, diák. Bónusz jegy: 3.000 Ft/belépő+korlátlan ételfogyasztás. 14 év alatt a belépés ingyenes!
Telefon: 30/643 3113

FIGYELEM! A gasztronómiai sátor 11 órakor nyílik!


A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt! :)

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Filozófia
A lélek, a test és tudat kapcsolatának védikus felfogása.
Téma: Gyakorlás
Vincze Edit, vaisnava jógamester szakdolgozata alapján.
Téma: Jóginterjúk
További érdekességek a jóga magyarországi történetéből.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA