Indiai íz- és egészségfesztivál (2016. április 3.)
Téma: Érdekességek
Indiai vegán gasztronómia, életmód, ájurvéda és önismeret

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor nem csak befogadóbbakká válunk, de felébredvén téli álmunkból a változtatás igénye is újjáéled bennünk.  


4. év, 4 téma egy helyen! Légy te is részese a rendhagyó fesztiválnak!


gasztronómiai sátorban az érdeklődők kiváló szakácsok látványfőzése segítségével ismerkedhetnek meg közelebbről is az indiai konyha világával. Az ahimszá (erőszakmentesség) elvét követve színes ételeiket vegán módra készítik el. Így a sorból nem hiányozhatnak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsek, a csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, a lepénykenyerek, a nyers nádcukorból készült édességek, az aromás italok és a gluténmentes finomságok sem. Többet is megtudhatunk az indiai fűszerek világáról. Emellett az ízek szerepéről és az ájurvédikus testtípusokról szóló előadások is színesítik a programot.

Az életmód sátorban egy ökoporta kerül kialakításra. A fesztivál vendége lesz Krisna-völgy biogazdasága, akiknek segítségével bepillantást nyerhetünk a közösség természetes életvitelébe. Számos praktikus ötlettel és tanáccsal gazdagodhatunk. Így megtudhatjuk, hogyan és mit ültessünk akár egy balkon nagyságú területen, vagy hogyan készítsünk natúrkozmetikai szereket, illetve hogyan tartósítsunk vegyszerek nélkül…

Az egészség szigetén érdekes előadások várják az érdeklődőket. Fókuszban az ájurvéda: az élet tudománya, amelynek segítségével boldogabbá, egészségesebbé és sikeresebbé tehetjük életünket!
Szó lesz a különféle testtípusoknak (dósáknak) megfelelő teákról, gyógynövényekről, illóolajokról és élelmiszerekről is. Emellett szerepet kap a masszázs és az éltető légzőgyakorlatok (pránajáma) jelentősége is! A programok között szerepelnek ingyenes mérések, vizsgálatok, kezelések és tanácsadás is.

Az önismeret területén az előadásokon felül pszichológiai játékokkal, meditációs gyakorlattal, asztrológiai és numerológiai elemzéssel, illetve hangtál és mantra zenei bemutatóval is várják az érdeklődőket.

Ezen felül kirakodóvásárral, szórakoztató színpadi programokkal, hennafestéssel és gyerekfoglalkozásokkal várják a látogatókat. A rendezvény vendége lesz Vadon Jani és Joshi Bharat.


Időpont: 2016. április 3. (vasárnap) 10.00-17.00 óra.
Helyszín: Lélek Palotája, 1017 Budapest, Lehel u. 15-17.
Jegyárak: 1 200 Ft/felnőtt, 850 Ft/nyugdíjas, diák. Bónusz jegy: 3.000 Ft/belépő+korlátlan ételfogyasztás. 14 év alatt a belépés ingyenes!
Telefon: 30/643 3113

FIGYELEM! A gasztronómiai sátor 11 órakor nyílik!


A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt! :)

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Elgondolkodtató írás Udvarvölgyi Zsolt, történész, szociológus tollából.
Téma: Érdekességek
Áttekintés Udvarvölgyi Zsolt szociológus, történész tollából.
Téma: Érdekességek
India egy szociológus, történész szemén át – Udvarvölgyi Zsolt írása.
Egyéb cikkek

Téma: Gyakorlás
avagy hol meditálj bárhol és bármikor
Téma: Jóginterjúk
Jógaoktatók osztják meg tapasztalatukat.
Téma: Filozófia
A nem elefánt boldogsága
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy