Yoga Fest – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja
Téma: Érdekességek

ISMERD MEG A JÓGA TRADICIONÁLIS IRÁNYZATAIT!

2016. május 8-án (vasárnap) kerül megrendezésre a “YOGA FEST – Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja” az Akvárium Klubban a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) közös szervezésében.
 
A szervezők célja egyrészt az, hogy a jógával most ismerkedők és az érdeklődők számára bemutassák és propagálják a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, bemutassák a tradicionális iskolákat, másrészt pedig az, hogy a jóga teljes folyamatának egyes elemeiről, “angáirólszakavatott előadóktól hallhassanak a résztvevők.
 
A nagyelőadóban ingyenes előadásokkal, a többi teremben 90 perces gyakorlati órákkal várják a különböző tradíciók jógaoktatói a résztvevőket.
 
A rendezvényen a következő, Magyarországon jelen lévő jógatradíciók mutatkoznak be:
Himalájai Jóga, Iyengar Jóga, Kriya Jóga, Kundalini Jóga, Satyananda Yoga-Bihar Yoga, Sivananda Jóga, ISKCON Vrindaván-Gangótri Jóga.
 
A fesztivál keretében kerül sor a Jógarádzsa Kíválósági Díj eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. Megtudhatjuk, hogy a jógaoktatók közössége kit tartott idén a legérdemesebbnek arra, hogy elsőként elnyerje a jógaoktatók „királyának” járó Díjat!

 

 

A fesztivál záróeseménye egy „mantra-meditációs béke koncert” lesz, melyben az egyes iskolák képviselői ülnek ki a színpadra együtt, hogy közösen énekeljenek. A mantra-koncert egy védikus tiszteletadó mantra eléneklésével veszi kezdetét, amit az egyes iskolák alapítójának, fő gurujának guru-pranámájának (a gurunak szóló tiszteletadás) az eléneklése követ. A programot a közös Mahámantra éneklése zárja.
 
A rendezvény INGYENES! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! :)
 
 
Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér
Időpont: 2016. május 8. 9:00-18:00 óra
Honlap és részletes program: http://yogafest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/events/1054332364610048/


Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Ismerd meg a jóga tradicionális irányzatait!
Akvárium Klub, 2018.05.05.
Téma: Érdekességek
Országos programajánló
Téma: Érdekességek
Gondoltad volna, hogy Magyarországon működik Európa egyetlen jóga főiskolája?
Egyéb cikkek

Téma: Jógainterjúk
Beszélgetés Bocskor Bíborkával jógáról, életmódról, életről
Téma: Életmód
Természetesen egy ilyen kialakult problémakört (ami pár év alatt gyakori hátfájdalmakhoz és a porckorongok deformálódásához vezethet) több oldalról és individuálisan kell megközelíteni, de emeljünk ki most egy részletet, amivel szinte mindenkinek problémája van. Ez pedig a csípőhajlító izmok megrövidülése.
Téma: Filozófia
Yoga-sūtra I.7. magyarázat 3. A testet öltött élőlények négyféle hiányossága
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy