India Varázsa Fesztivál - vasárnap a Lélek Palotájában
Téma: Érdekességek

2016.08.18.

Időpont:
2016. augusztus 21. (vasárnap) 10-18 óráig.
Helyszín:
1039 Budapest (Csillaghegy).
I. bejárat: Lehel u. 15-17., II. bejárat: Attila u. 8.

Egzotikus táncok, látványfőzések, tradicionális hangszerek, hennafestés, indiai esküvő tűzceremóniával, íjászat, szépség és művészeti sziget, színes színpadi programok, kirakodóvásár, gyerekfoglalkozások, ájurvédikus táplálkozási tanácsadás, karma-labirintus, dobshow, fűszerek, harcászati bemutató, színház, asztrológia, virágfüzérfűzés…

 
Rendezvényünk az ősi India varázslatos világába kalauzolja el látogatóit. Ha kíváncsi vagy India mesés világának csak egyetlen szeletére is, vagy egyetlen nap alatt megismernéd az összeset, látogass el fesztiválunkra a Lélek Palotájába, ahol tematikusan felépítve, lépésről lépésre fedezheted fel az ősi félsziget titkos tanításait. Filozófiától indulunk, amely a kultúra alapköveit fekteti le, és megtapasztalhatod azt is, mindez hogyan hatja át a hétköznapok tennivalóit a főzéstől és az étkezéstől kezdve az öltözködésen át a gyermeknevelésig, vagy éppen az építészetig és gyógyászatig.
 
Fesztiválunk színes programokon keresztül vezet be a kultúra rejtelmeibe, így többek között lesz egzotikus tánc, tradicionális zene és esküvő tűzceremóniával is. Ha szeretnéd, a Szépség Szigetén akár te is átváltozhatsz indiai hercegnővé, és hagyományos viseletbe öltözve megismerheted az indiai ékszerek jelentését, a henna és testfestéssel színesített díszítési és sminkelési praktikákat.
 
Kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát a Gasztro Szigeten, ahol a látványfőzésnél több tippet és trükköt is elleshetsz a hagyományos ételkészítési eljárások közül.
 
Az Ájurvéda standon hasznos információkat kaphatsz az egészséged megőrzéséhez, és a kiegyensúlyozott napirend kialakításához, valamint Vasztu tanácsadónk segítségével életedet is sikeresebbé teheted a térrendezés tudományának megismerésével és alkalmazásával.
 
A gyermekeket játékos úton és kézműves foglalkozásokon keresztül vezetjük be az indiai tradíciókba. A helyszín kis játszótérrel és pelenkázóval is rendelkezik, így reméljük a családok számára is kedvet biztosítunk ahhoz, hogy ellátogassanak a rendezvényre.
 
India kultúrájához szorosan hozzátartozik a jóga és a meditáció filozófiája és gyakorlata is, ami hozzásegít a valódi önismerethez, a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. A Karma-labirintus, a mantra-ösvény és a reinkarnációs szerepjáték által többet is megtudhattok a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról.
 
A fesztivál Művészeti Szigetén festhettek vászonra, mandalát selyemre, készíthettek kövekkel díszített indiai képeket, karkötőket, fűzhettek virágfüzért és saját krémparfümöt is összeállíthattok a szakemberek vezetésével.
 
Ezeken kívül íjászat, indiai bazár, hangszersziget, a Környezetvédelem Éve jegyében ökoporta, és hennafestő kiállítás is várja a kedves vendégeket. A tűzceremóniával kísért indiai esküvőre a nap egyik fénypontjaként 12.00 órakor, a legkedvezőbb csillagászati időpontban kerül sor!

Színpadi műsor:

10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
10:30 Megnyitó – Dr. Demeter Gellért III. kerületi önkormányzati képviselő
10:40 Köszöntő
10:45 Raszésvari kislánytábor táncbemutatója
10:50 Fuvola előadás – Matuz Gergely fuvolaművész
11:10 Táncbemutató hegedű és dob kíséretével
11:35 A Taurin cirkusz előadása
12:00 Tabla bemutató – Rajesh Gangnani az Indiai Nagykövetség képviseletében
12:10 Kathak táncbemutató – Saumya Shukla az Indiai Nagykövetség képviseletében
12:30 “Ki vagyok én” című önismereti előadás
12:45 Védikus esküvő
13:50 Indiai táncdráma – Gaura-váni tánccsoport
14:05 Harcművészeti bemutató
14:30 Jóga bemutató – Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos végzős diákjai
14:50 “Az utolsó busz”című színdarab
15:40 Odissi táncbemutató
16:00 Dobshow
16:10 Modern indiai tánc
16:30 Bűvész show – Zsírai Lajos előadóművész
17:00 Tai Chi bemutató – Békefi András Tai Chi és Kung Fu oktató
17:10 Bharatanatyam táncbemutató – Gaura-váni tánccsoport
17:30 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel

Belépők: 1200Ft/felnőtt és 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes!
Óbudai lakosoknak, lakcímkártyával extra kedvezmény vehető igénybe a Krisnások 10 éve Óbudán programsorozat keretében – kérjük, mutassák be az igazolványt a kedvezményt kérve! Köszönjük!

Telefonszám: 06 30/643 3113
Jelentkezés árusítóknak: lelekpalotaja@1108.cc
További részletek: www.lelekpalotaja.hu, Facebook esemény itt
 
Találkozzunk egy igazi nyárbúcsúztató fesztiválra Óbudán a Lélek Palotájában!:)

 

 

 

 Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
A fővárosban tartotta éves közgyűlését az Európai Vallási Vezetők Tanácsa. A rendezvényen a vallások közötti együttműködés állt a fókuszban, ami különös jelentőséggel bír a jelenlegi európai helyzetben.
Téma: Érdekességek
Országos programajánlónkat olvashatjátok.
Téma: Érdekességek
Május 5-én, a Yogafesten adták át a díjat Zoltai Miklósnak.
Egyéb cikkek

Téma: Gyakorlás
Fordította: Hári Beáta
Téma: Filozófia
Az elvárások célszerűségéről. Gauranga dász cikke
Téma: Életmód
Vaisnava etikettről szóló sorozatunk első részében Vidák Vénusz vaisnava jógamester szakos hallgató segít eligazodni a Krisna-tudatú hívők öltözködési szokásainak világában.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy