Európában egyedülálló főiskola működik Budapesten
Téma: Érdekességek
Jóga és bölcsesség felsőfokon
 
Gondoltad volna, hogy Magyarországon működik Európa legrangosabb jógaiskolája? A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola nem csak a fizikai jógagyakorlatokat, hanem India kultúráját és vallási hagyományait is bemutatja, legfőképpen a Krisna tiszteletén alapuló vaisnava irányzatot. A Főiskola azonban nyitott, hallgatói bármilyen világnézetet a magukénak vallhatnak.
 
A harmadik kerületi Csillaghegyen, szép természeti környezetben működik a 2004 óta államilag is akkreditált Főiskola. Oktatóink szakterületük képzett és elismert képviselői, akik életükben is alkalmazzák a jóga és az önmegvalósítás központi tanításait.
 
A felvételi követelményeket teljesíteni lehet akkor is, ha valaki még nem jártas a jógában és India bölcseleti hagyományaiban. Az oktatás három éven keresztül zajlik a nappali és a levelező tagozaton egyaránt. Az utóbbit azoknak javasoljuk, akik munka, családos élet mellett szeretnének foglalkozni személyiségfejlesztéssel, természetes és egészséges életmóddal, ősi bölcsességgel, illetve jógával.


 
Kovácsné Balogh Beáta, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola végzett hallgatója így emlékszik vissza tanulmányaira:
 

„Számomra szempont volt a választásnál, hogy ez az iskola úgy képez vaisnava jógamestereket, hogy államilag elismert diplomát ad. Ennél azonban jóval többet kaptunk. A sikeres felvételi után az első óráktól kezdve különleges tapasztalatokra tettünk szert. Három év gyönyörűségét nehéz röviden megosztani, annyi csodálatos élményben volt részünk. Hálás vagyok a lélek halhatatlanságáról és az élhető életről szóló filozófia minden egyes tanításáért. Sokat gazdagodtam és változtam az itt tanultak hatására.
 
Minden órán, minden felkészüléskor, minden sikeres vizsga után mélyebb megértésre tettünk szert, aminek a való életben is hasznát vesszük. Köszönöm minden tanáromnak és hallgatótársamnak az itt kapott szeretetet, támogatást, minden jó szót, mosolyt és kedvességet. Örülök, hogy ez a lenyűgöző tudás és kultúra eljutott Indiából nyugatra. Minden leendő főiskolai hallgató bátor, nyugodt szívvel lépheti át ennek az iskolának a kapuit. Ha már egy ilyen csoda birtokában vagyunk Magyarországon, akkor éljünk vele!”
 
További információk a Főiskoláról és a felvételiről:
www.bhf.hu · facebook.com/bhf.hu · www.jogapont.hu · facebook.com/jogapont.hu
Kapcsolat: info@bhf.hu

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Elgondolkodtató írás Udvarvölgyi Zsolt, történész, szociológus tollából.
Téma: Érdekességek
Áttekintés Udvarvölgyi Zsolt szociológus, történész tollából.
Téma: Érdekességek
India egy szociológus, történész szemén át – Udvarvölgyi Zsolt írása.
Egyéb cikkek

Téma: Jóginterjúk
Téma: Filozófia
Bakaja Zoltán a jóga fogalmát definiálja a Bhagavad-gítá versei alapján. A 2. fejezet 50. verse a jógát ügyes, okos cselekvésként, vagy a cselekvés művészeteként határozza meg.
Téma: Filozófia
Bakaja Zoltán a jóga fogalmát definiálja a Bhagavad-gítá versei alapján. A 2. ének 48. verse a jógát „egyenlőségnek” vagy „egykedvűségnek”, „nyugalomnak” nevezi.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy