Európában egyedülálló főiskola működik Budapesten
Téma: Érdekességek
Jóga és bölcsesség felsőfokon
 
Gondoltad volna, hogy Magyarországon működik Európa legrangosabb jógaiskolája? A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola nem csak a fizikai jógagyakorlatokat, hanem India kultúráját és vallási hagyományait is bemutatja, legfőképpen a Krisna tiszteletén alapuló vaisnava irányzatot. A Főiskola azonban nyitott, hallgatói bármilyen világnézetet a magukénak vallhatnak.
 
A harmadik kerületi Csillaghegyen, szép természeti környezetben működik a 2004 óta államilag is akkreditált Főiskola. Oktatóink szakterületük képzett és elismert képviselői, akik életükben is alkalmazzák a jóga és az önmegvalósítás központi tanításait.
 
A felvételi követelményeket teljesíteni lehet akkor is, ha valaki még nem jártas a jógában és India bölcseleti hagyományaiban. Az oktatás három éven keresztül zajlik a nappali és a levelező tagozaton egyaránt. Az utóbbit azoknak javasoljuk, akik munka, családos élet mellett szeretnének foglalkozni személyiségfejlesztéssel, természetes és egészséges életmóddal, ősi bölcsességgel, illetve jógával.


 
Kovácsné Balogh Beáta, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola végzett hallgatója így emlékszik vissza tanulmányaira:
 

„Számomra szempont volt a választásnál, hogy ez az iskola úgy képez vaisnava jógamestereket, hogy államilag elismert diplomát ad. Ennél azonban jóval többet kaptunk. A sikeres felvételi után az első óráktól kezdve különleges tapasztalatokra tettünk szert. Három év gyönyörűségét nehéz röviden megosztani, annyi csodálatos élményben volt részünk. Hálás vagyok a lélek halhatatlanságáról és az élhető életről szóló filozófia minden egyes tanításáért. Sokat gazdagodtam és változtam az itt tanultak hatására.
 
Minden órán, minden felkészüléskor, minden sikeres vizsga után mélyebb megértésre tettünk szert, aminek a való életben is hasznát vesszük. Köszönöm minden tanáromnak és hallgatótársamnak az itt kapott szeretetet, támogatást, minden jó szót, mosolyt és kedvességet. Örülök, hogy ez a lenyűgöző tudás és kultúra eljutott Indiából nyugatra. Minden leendő főiskolai hallgató bátor, nyugodt szívvel lépheti át ennek az iskolának a kapuit. Ha már egy ilyen csoda birtokában vagyunk Magyarországon, akkor éljünk vele!”
 
További információk a Főiskoláról és a felvételiről:
www.bhf.hu · facebook.com/bhf.hu · www.jogapont.hu · facebook.com/jogapont.hu
Kapcsolat: info@bhf.hu

Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Életmód
Meditáció hatása a fizikai testre. Képes Andrea vaisnava jógamester írása.
Téma: Filozófia
Bakaja Zoltán (Sjámaszundara Dásza) a jóga fogalmát definiálja a Bhagavad-gítá versei alapján.
Téma: Táplálkozás
Gauranga dász cikke egy nagy kedvencről, a testet tisztító, megvilágosodáshoz hozzásegítő gyógynövenyről. Receptekkel!
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA