Fürödj meg India bölcsességében!
Téma: Érdekességek
Európa egyetlen államilag elismert jógamester diplomája!
 
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester és vaisnava teológia szakokra hirdet felvételt a 2017/2018-as tanérve, amelyekre akár már most, vagy 2017. május 22-ig bármikor lehet jelentkezni. De mit is tanítanak ezeken a szakokon?
 

1. Vaisnava jógamester

 
A hat féléves oktatás során a jógában még kezdő hallgatók is képzett jógaoktatókká válnak. Emellett olyan széleskörű ismeretanyagot sajátíthatnak el itt India szellemi hagyományait illetően, amit egyetlen jógaiskola sem kínál! Az állami akkreditációs elvárásoknak és felügyeletnek köszönhetően garantált az oktatás magas színvonalának fenntartása. A Főiskola tematikus palettájának szélessége és óraszáma a nemzetközi Yoga Alliance minőségbiztosítási rendszer követelményeit is túlszárnyalja.
A végzett hallgatók betársulhatnak más jógastúdiókba oktatóként, önálló stúdiót vagy tanfolyamokat indíthatnak, így végzettségük későbbi megélhetésüket is segítheti.

joga
 
Mit tanulnak a hallgatók a jógamester szakon? Az oktatás során kiemelten törekszünk a test és lélek harmonikus kapcsolatának megalapozására. A test- és légzőgyakorlatok, a jógahagyományhoz kötődő életmód, valamint az egészségtan bemutatásával párhuzamosan az önmegvalósítás és a spiritualitás egyes témaköreit is tárgyaljuk.
Segítünk jógamesterré válni!

A képzés fő területei: A védikus irodalom és a jógaszentírások tanításai | Szanszkrit nyelv
Ászana és pránájáma gyakorlatok | Egészségtani ismeretek | Jóga-pszichológia
Meditációs módszerek | A világvallások tanításai
Szakrális tudományok (a szent tér filozófiája, védikus asztrológia, szakrális zene)


joga
 
2. Vaisnava teológia
 
Ezt a szakunkat azok részesítik előnyben, akiket mélyebben érdekel a védikus írások varázslatos világa, az indiai kultúra története, illetve az élet etikai, illetve végső nagy kérdései. Izgalmas szellemi kaland annak felfedezése, hogy a szent iratokban olvasható tanítások és történetek miként tehetik élhetőbbé, hatékonyabbá és boldogabbá a huszonegyedik századi ember életét.
 
Akik e szakon szerzik életük első vagy második diplomáját, azok nagy hasznát vehetik e végzettségnek olyan további képzések vagy bizonyos munkakörök betöltése esetén is, amelyekhez (nem szakma-specifikus) felsőfokú diplomára van szükség.
 
A képzés fő területei: India és a hinduizmus története |Személyiségfejlesztés védikus alapokon | Bhagavad-gítá | Szakrális művészetek | Világvallások | A logikus érvelés tudománya | Ájurvéda | Indiai konyhaművészet | A meditáció elmélete és technikái

Fürödj meg India bölcsességében!
  
További információk a Főiskoláról és a felvételiről:
www.bhf.hu · facebook.com/bhf.hu · www.jogapont.hu · facebook.com/jogapont.hu
Kapcsolat: info@bhf.hu
Kapcsolódó cikkek

Téma: Érdekességek
Értelmezések a digitális térben, a kereszténységben, a monizmusban és a bhakti filozófiájában
Téma: Érdekességek
A látványfőzések és finomságok mellett egészségügyi méréseken és tanácsadáson vehetsz részt.
Téma: Érdekességek
A lista a ti segítségetekkel is bővíthető, a frissítések miatt pedig többször is érdemes ellátogatni az oldalra.
Ha tudomásotok van hasonló eseményekről, programokról, kérjük, jelezzétek felénk: magazin.bhf@gmail.com
Egyéb cikkek

Téma: Filozófia
Válaszlevél egy kétkedőnek, aki szeretné megtudni, hogy valóságosak-e az istenélmények. Dr. Tasi István (Ísvara Krisna Dásza) cikksorozata.
Téma: Gyakorlás
A legnőiesebbek. Szerintünk.
Téma: Gyakorlás
Milyen legyen a hozzáállásunk a nehézséget okozó ászanákhoz? Vizes Tilda, vaisnava jógamester szakos hallgató hamstring nyújtásáról szóló cikksorozatának első részéből ezt is megtudhatjuk.
Kereső
Ászana kereső
A test helyzete:
Törzs és (támasztó) láb viszonya:

vagy
BHF Tanfolyamok
» Senior jóga tanfolyam
Senior jóga tanfolyam Hortobágyi Gabriella 2017.03.22.

                                                       Senior jóga tanfolyam

Elkezdeni jógázni bármely életkorban lehetséges! A rendszeresen végzett kíméletes jógagyakorlatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását, sőt még a már meglévő betegségek gyógyításában is hatékonyak lehetnek, megfiatalítják és rugalmassá teszik a testet. A jóga az egyik legősibb tevékenység arra, hogy a lehető legtöbbet tehessük önmagunkért.

» Filozófiai istentan
Filozófiai istentan nandagopa 2017.02.14.

FILOZÓFIAI ISTENTAN

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait. 

» Bhagavad-gítá
Bhagavad-gítá nandagopa 2017.02.14.

BHAGAVAD-GITÁ

A korábbi jelentős érdeklődésre való tekintettel a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ebben a félévben is nyitott kurzusokat hirdet. Ennek keretében az érdeklődők részvételi díj ellenében, tanfolyami jelleggel hallgathatják a levelező oktatás kiválasztott kurzusait.

 

Bhagavad-gítá 7-12. fejezet – A Gítá középső hat fejezetét a mű szívének tekintik, mert – sok más bölcsesség mellett – itt esik legtöbb szó a bhakti-jógáról, a szeretet és odaadás művészetéről.  

» Védikus asztrológia tanfolyam
Védikus asztrológia tanfolyam Rághava Dásza 2015.04.14.

VÉDIKUS ASZTROLÓGIA ALAPTANFOLYAM 


» Kezdő jóga tanfolyam
Kezdő jóga tanfolyam Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

A JÓGA

» Meditáció és önismeret
Meditáció és önismeret Baranyai Gyöngyvér 2015.01.28.

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

» Haladó jóga tanfolyam
Haladó jóga tanfolyam Szabad Gábor 2014.01.07.

A JÓGA